XVIII. kerületi diákparlamenti ülés

2022. október 18-án iskolánk diákönkormányzatának vezetői (Fülöp Kinga elnök 8.a és Gabos Léna elnökhelyettes 8.a) részt vettek a XVIII. kerületi önkormányzat által szervezett diákparlamenti ülésen. Az alkalomnak a Tomory Lajos Múzeum adott otthont. A pandémia óta ez volt az első alkalom, amelyen találkozni tudtak egymással a kerületi iskolák diákképviselői. A hagyományteremtő céllal megtartott találkozó remek lehetőséget teremtett arra, hogy az egyes iskolák képviselői jobban megismerjék egymást. Az ülés egy könnyed ráhangoló feladattal kezdődött, majd a diákok csoportokba szerveződve oldották meg a napi feladatot: készítsék el egy közösségi tér projekttervét és prezentálják azt alpolgármester úrnak. A munkára közel másfél óra állt rendelkezésre.

A bemutatók során mindegyik csapat igyekezett meggyőzni Somody László alpolgármester urat a saját ötletük kivitelezhetőségéről. Ügyesen válaszoltak a keresztkérdésekre is.
A legtöbben olyan közösségi tér kialakítását szorgalmazták, amely minden korosztály számára nyitott; sportolási, szórakozási és kulturális igények kielégítésére is alkalmas.

Már várjuk a következő diákparlamenti alkalmat, hiszen remek lehetőség a demokratikus vita, az érvelés és ellenérvelés gyakorlására.