Befogadó ünnepség

„… gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben…” Mt 6,20

Idén is tartogatott különlegességet a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola befogadó ünnepsége. Nemcsak az első osztályos tanulókat, hanem az iskolánkban az idei tanévben újonnan érkező diákokat is várták a szeptember 17-én tartott rendezvényre.

A gyülekezet örömmel fogadta diákokat és családtagjaikat. A gyermekek Varga Tünde igazgató asszony vezetésével vonultak be a templomba, ahol Édes Árpád, a fenntartó gyülekezet lelkésze a Máté evangéliuma alapján a mennyei kincsekről és azok megtalálásáról, Isten szerinti értékéről beszélt. Az eseményen az elsősök két éneket is elénekeltek a teljesen megtelt templom vendégeinek, a családtagoknak és a pedagógusoknak. Az ünnepség hivatalos része a gyülekezet által készített emléklapok átadásával fejeződött be. Majd a Gézamalac Zenekar interaktív koncertje következett, amelyen az együttes tagjai az éneklésbe bevonták a hallgatóság apraját nagyját is.

A templomból kivonulva a gyermekeket a már hagyománnyá váló fánkevés várta a gyülekezeti teremben. Ezután az egyházközség lelkes önkéntesei vezetésével a mennyei kincsekről – hit, szeretet, vigasztalás, türelem, segítőkészség, önzetlenség – beszélgettek a diákok. Közben a szülőknek az esemény szeretetvendégséggel folytatódott a templomkertben, ahol a szülők, a nevelők kötetlenül beszélgethettek egymással. A legkisebbeket pedig gyereksarok várta. A gyermekek az ünnepség végén a tanítóik és a gyülekezetben gyermekszolgálatot végző tagjai segítségével kis színes karkötőket készítettek.

A borús, őszies időjárás ellenére a befogadó ünnepség tartalmas lelki, szellemi és kulturális „kincsekkel” ajándékozta meg a jelenlévőket.

Az eseményről Szekeres Barnabás gyülekezetünk tagja, volt szenczis diák készített fotókat.

További képek a Galériában.