Egykori diákunk tárlata

Borosnyay-Csernyus Kata iskolánk tanulója volt 2007-től 2013-ig. Korán kiütközött a művészetek iránti érdeklődése: részt vett a néptáncszakkör munkájában, számos vers-és prózamondó verseny mellett népdal- és zsoltáréneklési versenyeken szerzett szép eredményeket a Szenczinek. Középiskolás korában számos pályaelképzelés között ingadozott, többek közt dramaturg, magyar- illetve olasztanár esetleg fuvolista vagy drámapedagógus is szerepelt a tervei között. Végül a Soproni Egyetem mellett döntött, ahol tervező grafikusként tanult és diplomázott 2023-ban.

Az egyetemi évei alatt több eredményes munkájával is kiérdemelte a figyelmet: A WordStar Student csomagolástervezői versenyén elismerő oklevelet szerzett; megnyerte a Soproni Eötvös Gimnázium által kiírt pályázatot, így ő készíthette el a nagy múltú iskola új arculattervét és logóját; interjút készített vele a Transpack című szaklap; illetve a 2022-es évben az általa tervezett képeslap lett az egyetem hivatalos karácsonyi üdvözlőlapja.

A most kiállított anyag egy ún. könyvszínházi adaptáció, amit Borosnyay-Csernyus Kata Pilinszky János Kalandozás a tükörben című művéhez készített el diplomamunkaként, és amellyel meghívást kapott az Arany Rajzszög Társaság 2023-as szakmai kiállítására, amit a MOMÉ-n rendeztek meg.

A tárlat az iskola földszinti folyosóján tekinthető meg 8:00 és 16:00 között.