„Kifogás helyett megoldás”

A Magyar Parasport Napja alkalmából László Attila és Keresztes Zsolt parasportolók voltak a vendégeink. Érdekes, elgondolkodtató előadást tartottak, amelyből a humor sem hiányzott. Először a felsősök, majd az alsósok hallgatták meg a két sportoló gondolatait.

Nemcsak a lábuk elvesztéséhez fűződő érzéseikről beszéltek őszinte nyíltsággal, de a családjaikról is meséltek és nagy lelkesedéssel beszéltek azokról a sportágakról is, amelyekben sok szép sikert értek már el. A diákok végig nagy figyelemmel és érdeklődéssel hallgatták őket és sok-sok kérdést tettek fel az előadás végén. A két sportoló őszintén, tabuk nélkül válaszoltak a feltett kérdésekre, akár a protézisekre, vagy a műtétekre vonatkozókra is.

Erő sugárzott a szavaikból. A sporthoz való hozzáállásról, a kihívásokhoz való viszonyukról példaértékűen vallottak a diákoknak. „Kifogás helyett megoldás” – mondta László Attila annak kapcsán, hogy a nehézségeket hogyan lehet legyőzni, a feladatoknak hogyan érdemes nekikezdeni, mert „…minden fejben dől el…”.

A két sportoló bemutatkozó mondatai gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt megszívlelendő tanácsokat adnak:

„Bizonyos élethelyzetek után az ember átértékeli azt, hogy mi az igazán fontos az életében. Számomra a család mellett a sport segített az amputáció feldolgozásában, de ez mellett megtanított kitartónak és céltudatosnak lenni.” László Attila

„A siker és a kudarc is nagyszerű tanító. Én a Spartan versenyek során megtanultam, hogy a pályán lévő akadályok nagyszerűen felkészítenek a mindennapi nehézségek leküzdésére, még akkor is, ha néha hibázunk vagy belebukunk.” Keresztes Zsolt