Kiváló eredmények a helyesírási versenyen

A 2021/2022-es tanévben került megrendezésre a XXV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny, melyre ismét beneveztek tehetséges tanulóink.

A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás, a tehetséges tanulók támogatása, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése, a helyesírási problémaérzékenység, valamint a digitális írástudás fejlesztése. A 2021/2022-es tanévben a tavalyihoz hasonlóan az 1-2. fordulóit digitálisan rendezték meg. Az 1. fordulóban a következő tanulók vettek részt iskolánkból:

Tóth Flóra (5.a) Ádám Lara Oddny, Baranyi Anna, Czibula Tamás, Márta Patrik (5.b)

Hajnal Krisztina, Fekete Balázs Dániel, Kiss Annamária (6.a) Kovács Villő Alíz (6.b)

Hosszú Csilla, Vas Emese Réka (7.a)

Galamb Evelin Viktória, Holpár Katalin, Koppándi Eliza Emese, Rumpler Balázs (7.b)

Talpai Nándor, Végh Nóra (8.a)

A versenyszabályzat értelmében a következő fordulóra az 1. forduló legjobbjai juthattak tovább. Ez esetben megyénkénti és fővárosi bontásban a legjobban teljesítő versenyzők 25%-át jelentette. A több mint tizenhétezer versenyző közül az erdélyi, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt mintegy négyezer-négyszáz versenyző folytathatta a versenyt. Iskolánkból a 2. fordulóba 7 tanuló jutott tovább a fővárosi fordulóba, akikre nagyon büszkék vagyunk.

Baranyi Anna, Ádám Lara Oddny (5.a), Hajnal Krisztina, Fekete Balázs Dániel (6.a) Kovács Villő Alíz (6.b)

A budapesti diákok versenyében Végh Nóra 8.a osztályos tanuló az előkelő 16. helyezést érte el a 135 továbbjutó 8.-os diák közül, Hosszú Csilla 7.a osztályos tanuló pedig a 28. lett évfolyamában a 170 versenyző közül.

Felkészítő tanáraik: Holové Zsuzsanna, Kiss Gabriella, Majorné Deák Judit

A sikerekhez gratulálunk, további szép eredményeket kívánunk!