Kódvadászat a XVIII. kerületben

A Tomory Lajos Múzeum QR-kódos nyomozójátékot szervezett idén kerületünk múltjának megismerése érdekében, felső tagozatos tanulók számára. A résztvevők rejtélyes nyomokat követhettek Pestszentlőrincen és Pestszentimrén. A csapatok különféle kellékek birtokában járhatták be önállóan a helyszíneket térkép és QR-kódok alapján.

A 7.a osztályos tanulók örömmel vették a nevezési lehetőséget, így a pestszentimrei nyomozást az egész osztálynak sikerült teljesíteni egy csodaszép szombat délelőtt. Pestszentlőrincre már egy kisebb csapattal érkeztünk, a borús idő ellenére nagyon izgalmas délutánt töltöttünk együtt és a nap zárásaként a jól megérdemelt fagyizás sem maradhatott el a Zila kávéházban.

A képes beszámolók beküldése után izgatottan vártuk az eredményhirdetést és díjátadást, melyet május 19-én a Herrich – Kiss villában rendeztek meg, ahol minden csapatunk helyezést ért el: négy ezüst és három bronz minősítést szereztek a gyerekek, továbbá értékes tárgyi ajándékokat kaptak.

Szívből gratulálunk minden kis nyomozónak!

Szentirmai Orsolya és Tünde röviden így írt a programról:

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy részt vehettünk ezen a versenyen. Amikor először hallottunk róla, már akkor is izgalmasnak találtuk. Nem is kellett csalódnunk benne, ugyanis nagyon élveztük. Így hát elmentünk a Pestszentlőrincire is, ami szintúgy  nagyon jó időtöltés volt. Bár az ottani környéket nem ismertük olyan jól, és volt, hogy a rossz irányt választottuk, mégis jól éreztük magunkat és mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki a jövőben.”