Látogatás a Szamos Csokoládé Múzeumban – angol nyelven

A tehetséggondozó angol csoportok tanulóival egy rendkívüli angol órán vettünk részt a Szamos Csokoládé Múzeumban. A program során túravezető segítségével végigjártuk a múzeumot, meghallgattuk a kakaó és a csokoládé történetiségét, a forró csokoládé fogyasztásának kultúráját, az édességek tárolásának csodálatos formavilágát és megannyi érdekességet – mindezt angolul. A túra végeztével megtekintettünk egy csokoládémester által vezetett bemutatót, mely során a mester által öntött csokoládé tallérokat minden gyermek saját ízlése szerint fűszerezhetett és vihetett magával díszcsomagolásban.

A program angolul zajlott, így a gyerekeknek lehetőségük volt a nyelvet a tanórákon kívül is használniuk, amit a későbbiekben kamatoztatni tudnak majd nemcsak a nyelvvizsga kihívásai teljesítésében, de hisszük, hogy a mindennapi kommunikációra is nagy hatással lesz.

A program nemcsak hasznos és gyakorlatias tudással gazdagított bennünket, de a közösen eltöltött idő alatt felejthetetlen élményt szereztünk.

Gabos Renáta