Pályázati fődíjat nyert a 6.b

Megnyertük az OTP Class Pályázat fődíját

Nem mindennapi módon telt a 6.b osztály egyik novemberi napja. Már reggel nagy volt a sürgés-forgás, hiszen aznap vettük filmre azt a közösen megálmodott és kidolgozott anyagot, amely az OTP Bank által országosan meghirdetett Class Pályázat egyik feltétele volt. Minden tanuló a forgatásra összpontosított, aminek meg is lett az eredménye. Hatalmas örömünkre osztályunk pályázata olyannyira megnyerte a zsűritagok tetszését, hogy a közel 300 beküldött anyag közül a közösségépítés kategóriában a mienkét tartotta a legérdemesebbnek arra, hogy az ünnepélyes díjátadó keretén belül átnyújtsák az 500.000 Ft-os fődíjat.

És hogy milyen célokat szeretnénk elérni a projektben kidolgozott törekvések megvalósításával?

„A prágai kirándulástól azt várjuk, hogy még önállóbbakká váljunk, a szüleink nélkül is boldoguljunk idegen nyelven, kezeljük az utazásra kapott zsebpénzt, felelősséget vállaljunk azért, ami a mi feladatunk az utazás alatt, pl. egy-egy nevezetesség bemutatása. Az utazás egy felelősségteljes kaland, ahol élményeket gyűjthetünk, tanulunk, kapcsolataikat ápolhatjuk, új oldalainkat ismerhetjük meg, mindemellett szórakozhatunk, sokat nevethetünk, pihenhetünk, kikapcsolódhatunk.

A programokat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy helyet kapjon a kultúra, de lássunk történelmi jelentőségű helyeket is, és nem utolsó sorban szabad játék eltöltésére is legyen lehetőség. A látnivalókról kis csoportokban részletesen felkészültünk annak érdekében, hogy ott a helyszínen át tudjuk egymásnak adni az ismereteinket. Ehhez az iskolában tanultakra is feltétlenül szükségünk van, hiszen a lényeges információkat megtalálni, az ismereteket figyelemfelkeltően átadni nem is olyan egyszerű feladat. Úgy gondoljuk, nagyobb elfogadásra tanít bennünket az, ha részletesen megismerünk, ha személyesen látunk kisebbségben élő nemzetiségek, más vallású, kultúrájú, más hagyományokat valló embereket.

A körülöttünk lévő világ megismerése nagy távlatokat nyithat meg előttünk, ha bátran, nyitott szívvel és fejjel tudunk hozzá viszonyulni. Ehhez még sokat kell tanulnunk és tapasztalnunk, de hisszük azt, ha megragadjuk az ezekhez kínált lehetőséget, akkor az élet számos területén könnyebben boldogulhatunk a későbbiekben.”

Szinte hihetetlen számunkra ez a siker, és az, hogy tavasszal együtt utazhatunk Prágába!

Gabos Renáta

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Hirek/OTP-Class-Palyazat-nyertesek