Sikeres helyesírók

Eredmények a Simonyi Zsigmond Kárpát- medencei helyesírási versenyen

 

A 2023/2024-es tanévben került megrendezésre a XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny, melyre ismét beneveztek tehetséges tanulóink.

A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás, a tehetséges tanulók támogatása, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése, a helyesírási problémaérzékenység, valamint a digitális írástudás fejlesztése. A 2023/2024-es tanévben a tavalyihoz hasonlóan az 1-2. fordulóit digitálisan rendezték meg. Az 1. fordulóban a következő tanulók vettek részt iskolánkból:

Márta Bence (5.a), Tóth Brúnó (5.a), Bánki Emma (5.b), Tóth Teodóra (5.b)

Megyesi Lili (6.a), Molnár Regina (6.a), Fekete Anna Rita (6.b), Szűcs Bettina (6.b)

Al- Eid Olívia (7.b), Balázs Boglárka (7.b), Baranyi Anna (7.b), Nemeskéri-Kutlán Anikó (7.b)

Farkas Olivér (8.a), Fekete Balázs (8.a), Biczó Flóra (8.b), Kovács Villő (8.b)

A versenyszabályzat értelmében a következő fordulóra az 1. forduló legjobbjai juthattak tovább. Ez esetben vármegyénkénti és fővárosi bontásban a legjobban teljesítő versenyzők 25%-át jelentette. A több mint tizenhétezer versenyző közül az erdélyi, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt mintegy négyezer-négyszáz versenyző folytathatta a versenyt. Iskolánkból a 2. fordulóba hat tanuló jutott tovább a fővárosi fordulóba, akikre nagyon büszkék vagyunk.

Márta Bence (5.a), Bánki Emma (5.b), Tóth Teodóra (5.b), Molnár Regina (6.a), Szűcs Bettina (6.b), Baranyi Anna (7.b)

Felkészítő tanáraik: Berta Viktória, Holové Zsuzsanna, Majorné Deák Judit

A sikerekhez gratulálunk, további szép eredményeket kívánunk!

Majorné Deák Judit