Színházban jártunk…

A 3.a és a 4.a osztály Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot c. zenés mesejátékát nézte meg az Újszínházban. Az előadást a Bubik István Stúdiószínpadon játszották, ami különösen érdekessé tette az élményt, mert így közvetlen közelről figyelhettük a színészek játékát és picit mi is részesei voltunk az eseményeknek. Az előadás interaktív volt, sokszor bevonták a gyerekeket is, akik ezt nagyon élvezték. Nagyon jó ötlet volt, hogy a műsor szünetében a szereplők közül néhányan kijöttek az előtérbe és finom sajtfalatkákat osztottak a gyerekeknek.

Az előadás utáni napon a gyerekek összeírták a mesejáték alatt megfogalmazódott kérdéseiket, amelyeket eljuttattunk a művészeknek. Másnap ellátogatott hozzánk az iskolába Orosz Csenge és Kazári András, a darab két főszereplője, akik remek színházpedagógiai foglalkozást tartottak számunkra. A két fiatal és nagyon lelkes színművész részletesen átbeszélte a gyerekekkel az előadás történéseit és tanulságait. Nagy örömmel fogadták a gyerekek, hogy az előadásban már látott kellékeket is hoztak magukkal a színészek, amelyek remek szemléltető eszközöknek bizonyultak és segítették a foglalkozás menetét. A rendhagyó óra végén számos izgalmas információt kaptunk a próbafolyamatokról és sok érdekességet megtudhattunk az előadás kulisszatitkairól is.

Nagyon köszönjük az Újszínháznak a remek színházi élményt és a színészeknek az elhivatott, kedves hozzáállást, amely maradandó élményt nyújtott gyermekeinknek!