Zánkai élmények

Az idén iskolánk több osztálya is elnyerte az Erzsébet tábor lehetőségét, így november 13. és 15. között a két nyolcadikos évfolyam és a 6.b osztály, majd az 5.a osztály november 15. és 17. között, végül a 7.a osztály november 20-22. között tölthetett tartalmas napokat a Zánkai táborban. A táborozás sorát december 11-13. között az 5.b osztály zárja majd.

Alább Hajnal Krisztina 8.a osztályos diák beszámolóját olvashatjuk. A galériában pedig az osztályok fotóiból válogattunk.

 

Erzsébet tábor

November 13. (hétfő)  

Reggel mindenki pontosan érkezett, majd összeszedtük a dolgainkat és indultunk is a buszhoz. Az út jó hangulatban telt, nagyon vártuk már, hogy megérkezzünk. Mikor a busz megállt és kiszálltunk ismerős látvány fogadott, hiszen egy éve ugyanott álltunk. Bár az időjárás nem volt túl kedvező, a lelkesedésünket ez sem tudta elvenni. Mikor bejutottunk az épületbe, mindenki megkönnyebbült, hiszen tudtuk, hogy lassan elfoglalhatjuk a szobákat. Megkaptuk a zöld karácsonyi karszalagot és elindultunk a piros ház felé. Szerencsére közel volt így nem kellett túl sokat sétálni. Minden gyönyörű volt és díszes. Volt korcsolyapálya, mosolygó hóemberek, szép fények és hangulatos bódék. Mindezek az őszi idő ellenére is karácsonyi hangulatot varázsoltak. Miután összepakoltunk elmentünk ebédelni, aztán visszamentünk a szállásra a váltó cipőkért, hogy részt tudjunk venni a sportversenyen. A versenyen huzamosabb ideig részt vett lányok közül Betti, Boróka, Dorina, Flóra és én, fiúk közül Fekete Balázs, Barnabás, Olivér, Norbi és Zsolti. A nézőtéren sokan ültek így a csapat először zavarban volt, de így is meg tudtuk mutatni mennyire erős az iskolánk, hiszen 3. helyen végeztünk a 14 csapatból. Ezek után elmentünk vacsorázni, a nap végét pedig egy betlehemi előadással zártuk. Miután végig néztük a jelenetet visszamentünk a szobákba és lefeküdtünk aludni, hogy másnapra kipihentek legyünk.  

November 14. (kedd)  

Reggeli után számos programon részt vehettünk. Egyesek korcsolyáztak, mások lézerharcoztak. A lézerharcon Dorina, Andor, Fekete Balázs, Norbi, Barnabás, Vilmos, Olivér, illetve Zsolti vettek részt, ami elmondásuk szerint igazán jól szervezett és izgalmas volt. Később beültünk a cirkuszra, ami hatalmas sikert aratott. Egyszerre volt aranyos, szívmelengető és káprázatos. Lélegzetelállító számokat láthattunk, hallhattuk az előadók történetét és mindeközben egy igen komoly üzenete volt Árcsi, a bohóc részéről. Ebéd után Peti, Bulcsú és még páran részt vettek egy templomi sétán, ahol meghallgattak egy beszédet, majd különböző feladatokat oldottak meg. A hely szép volt, a feladatok pedig ötletesek, a hölgy, aki fogadta őket pedig nagyon kedves volt. Végül mindenki jó érzéssel hagyta el a templomot, nagyon jó program volt. Estefelé a Molnár Ferenc Caramel koncert után eljött a várva várt program is, a diszkó. Szuper hangulat volt, mindenkinek tetszett és mindenki jól érezte magát. Mikor vége lett boldogan és kissé fáradtan tértünk vissza a házhoz, hogy lepihenjünk a hosszú nap után.  

November 15. (szerda) 

Bár sok fáradt arcot lehetett látni a reggel, mindenki szerint megérte, hisz csodás élményekkel gazdagodtunk. Korán elhagytuk a szállást, és elmentünk reggelizni. Az útravaló mellé megkaptuk a karácsonyi csomagokat is tele édességgel így jól indult a reggel. Ezután leraktuk a bőröndöket és lesétáltunk a Balaton partra. Itt találkoztunk a hatodikosokkal, és kiélveztük az utolsó pár órát Zánkából. Miután visszamentünk a buszhoz indultunk is hazafelé. Vegyes érzelmek kavarogtak bennünk, mert bár fantasztikus 3 nap volt, mégis ez volt az utolsó közös Zánkai táborunk. Egy olyan Zánkai tábor, amit sosem feledünk. Nagyon szépen köszönjük az osztályfőnökeinknek, Judit néninek és Kriszta néninek, valamint a kísérő tanárainknak, Jutka néninek és Andi néninek, hogy elvittek minket, mindig vigyáztak, figyeltek ránk és sok élménnyel gazdagítottak minket!