Isten kinyújtott karja

A 7. évfolyam református hittanos diákjaihoz június 6-án hittanóra keretében ellátogatott Katona Viktória, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető helyettese.

Az MRSZ munkatársa személyes hangvételű előadásban beszélt a szolgálat munkájáról. A képekkel illusztrált előadásában elmondta, hogy milyen szerteágazó munkát végez a református egyház szervezete. A határon kívül és belül szegénységben, szociálisan hátrányos helyzetben élők segítésére szerveznek programokat, hosszútávú akciókat. Jelen vannak többek között a természeti katasztrófák után is a bajbajutottak között. Ugyanakkor folyamatosan támogatják eszközökkel, élelmiszerrel az orosz-ukrán háború következtében nehéz helyzetben lévő embertársaikat is. A szervezet fontos feladatának tekintik a társadalmi missziók szolgálatának működtetése mellett a felzárkóztatás és a foglalkoztatás segítését. Ahogy fogalmazott: nemcsak halat kell adni, hanem hálót is, és ugyanakkor meg kell tanítani a rászorulókat a hálóval halat fogni.

Kiemelte azokat a programokat, amelyek minden évben visszatérően lehetőséget adnak arra, hogy az MRSZ munkáját bárki segítse. Ilyen akciók például a Nyilas Misi program, a Szeretetdoboz és a Szeretethíd. Buzdította a fiatalokat arra, hogy kapcsolódjanak be ezekbe, illetve bátorította őket, hogy vállaljanak majd önkéntes munkát az MRSZ szerteágazó szolgálatában.