Szenczis DÖK nap

Iskolánk idei tanévének utolsó napja igazán vidáman és színesen telt. Diákok, tanárok és a szülők is nagy lelkesedéssel vettek részt a változatos és ötletes programokon.

A reggel a szokásos iskolagyűléssel kezdődött, utána Plugor Judit tanárnő vezetésével a néptánc szakkörösök apraja-nagyja énekelt és perdült táncra, bemutatva magyar kultúránk népzenei kincsének apró gyöngyszemeit. Ezután a musical szakkör lelkes csapata – többek között – a Dzsungel könyvéből mutatott be rövid részletet Bajor Zsuzsanna tanárnő közreműködésével.

A bemutatók végével mindenki kedvére válogathatott a sok program közül. A nap folyamán természetesen az elmaradhatatlan focibajnokságot is megtartották, ahova vállalkozó szellemű sportos szülők is bekapcsolódtak. Az aszfaltrajzversenyen a kreativitásukat mutathatták meg a diákok. Alig maradt talpalatnyi hely, amit ne díszítettek volna ki a gyerekek. A hosszú sor mutatta, hogy népszerű volt a csillámtetoválás, de a VR szoba játékai minden korosztályt lázba hoztak. Akik ezen a napon a valóságos testi erejüket akarták kipróbálni, azok az íjászattal ismerkedhettek meg. Akik egy kis csendes elvonulásra vágytak, azok a társasjáték szobába játszhattak, vagy a nyugiszobában halk zenei aláfestéssel színeztek, vagy csak egyszerűen lepihentek kicsit. A tornateremben kitelepült Planetárium is volt, ahol a bolygók világával ismerkedtek meg a gyerekek.

A DÖK nap se múlhatott el kutyák nélkül, hiszen a felelős kutyatartásról is hallhattak az állatbarátok és közben összeismerkedhettek Ásvány Krisztina tanárnő kutyáival is. Mindeközben megállás nélkül forgott a forgóhordó, egymást váltották az ugrálóvárban a diákok, és kitartó sorállás után színes vattacukrot eszegethettek a gyerekek, felnőttek. A szülők sem unatkoztak, ugyanis az osztályok kondérjaiban főtt a sok finomság, sültek az ételek. Az asztalok tele voltak jobbnál jobb süteményekkel, édességekkel. Sőt a tanárikar élelmezéséről Gabos Renáta tanárnő és férje külön is gondoskodott. A DÖK nap védjegye, a barátságüzenetek árusítása és küldése sem maradt el, amelynek bevétele az elkövetkező hasonló rendezvényeket segíti majd.

Ez a nap vidám és felüdülést hozó lezárása volt a 2021-22-es tanévnek. Köszönjük Kiss Gabriella tanárnőnek és minden lelkes segítőjének a tartalmas, vidám napot.

Telepóczki Márta

A napról további fotók a honlap galéria oldalán találhatóak.