Találkozások Viczián Ottó színművésszel

November 23-án, szerdán este az Újszínházban járt a 8. évfolyam, de nem csupán egy előadást tekintettünk meg, hanem egy komplex programban vehettünk részt.

Az előadás előtt az Újszínház gyönyörű előcsarnokában Bártfay Rita dramaturg tartott felkészítést gyermekeink részére, hogy az amúgy is izgalmas előadás mögé láthassunk be egy kicsit mélyebben, Sok érdekességet árult el számunkra az előadás írójáról, Kocsis Istvánról, valamint a darab keletkezéséről és az előadás színpadra állításáról.

A Megszámláltatott fák előadása lenyűgöző élményt adott, a remek előadás mellett a főszereplő, Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színművész csodálatos alakítása is mély nyomokat hagyott bennünk.

Az előadás utáni pénteken számtalan kérdés birtokában felvértezve vártuk a darab főszereplőjét, Viczián Ottót, aki iskolánkba látogatott, s egy tanítási óra keretében tartott lebilincselő előadást. Számos nyitott kérdésre és izgalmas helyzetre kaptunk választ, beleshettünk egy színész munkájába, mesélt nekünk az előadás próbafolyamatáról és a darabban játszott szerepéről, valamint sok összefüggésre derült fény az előadással kapcsolatban is.

Nagyon köszönjük az Újszínház és Viczián Ottó közreműködését, felejthetetlen élménnyel gazdagodhattunk!