Petőfi séta

Irodalmi barangolás szakkör keretén belül Petőfi Sándor sétára került sor szeptember 30-án délután.
Délelőtt eset az eső, ezért azt gondoltuk, hogy nem lesz megtartva, de reménykedtünk, és sikerült, elállt az eső. Rész tudtunk venni a barangoláson Kiss Gabriella és Gerencsér-Mód Julianna tanárnők segítségével. Délután háromkor elindult a csapat busszal a Határ útig, utána metróval a Kálvin térig, ahonnan kezdődött a séta.

A túravezetővel elindultunk a régi Nemzeti Színház épületéig. Onnan tovább haladtunk ahhoz a házhoz, ahol Petőfi Sándor feleségével Szendrey Júliával és barátjával Jókai Mórral élt. Sétánk során később eljutottunk Petőfi Sándor kedvenc helyéhez, a Pilvax kávéházhoz. Majd elsétáltunk a Nemzeti Múzeumhoz, ahol 1848 március 15-én Petőfi elszavalta a Nemzeti dal című versét. Itt a lépcsőn ülve a túravezető Petőfivel kapcsolatos kérdéseket tett fel. A helyes választ adók csokoládé jutalomban részesültek, én is kaptam kettőt.

A tanulságos séta után tele élményekkel körülbelül hat óra környékén visszaindultunk iskolánkhoz és mindenki jó kedvűen sok új ismerettel indult haza.

Szász Dávid 6/a